Odd Nerdrum

Bilden tagen här.
Idag har jag varit på öppning av Odd Nerdrums utställning "Skatt och misshandlade djur" på Edsviks konsthall. Vi var som jag berättade tidigare idag inbjudna från skolan. Tavlorna är såklart fantastiska vad gäller färger och djup. Men man måste nog även våga ifrågasätta dem mest framstående människorna också. Så jag har kollat runt både facinerad, imponerad och kritisk.
För att avsluta min dag med Odd temat fulländat tittade jag och Andreas på kvällens avsnitt av Skavlan (där Odd deltog) och njöt av rostat bröd med marmelad gjort i vår nya brödrost.

Dagens ritande

Idag har jag varit hemma med lite feber och förkylning. Jag gick inte till skolan i morse för jag hoppades på att kanske orka med Odd Nedrum Vernissagen vi i klassen är inbjudna till i eftermiddag borta på Edsvik. Jag har mest legat och tittat på svt play och Mods triologin men sen orkade jag mig på att rita lite. Egentligen har jag bara lekt runt lite med färger och sen brushes med blendern i Photoshop.
Alla bilder hinner man inte klart med på en gång men jag känner endå att jag vill lägga upp dem för det är något jag jobbat på och som kanske kommer göras klart endå. Så det är lika bra att ni får se den ofullständiga versionen.

The Trap Door

Kommer någon ihåg den här serien? Har för mig att den brukade gå på morgonen på fyran ibland. Minns att jag tyckte den var skit läskig.