Gangstah!

Halloj i lådan. Nu tror ni säkert att Marie has gone gangster. Och sprejjar ner er farmors kungspudel om ni inte är snälla mot henne. Men så är icke fallet - än. Fast det kan kännas så när man börjar skrapa på ytan av graffiti kulturen. Som att alla tror att varje person som håller i en burk som skulle kunna vara spray är en olaglig person man borde passa sig för. Att det skulle vara olagligt att måla med just spray eller att måla en vägg eller i street artsy style. 
Jag är väldigt mycket noob och vill varken antyda eller garantera att det här är något jag kommer komma någon vart i. Det enda jag vet är att jag tycker street art är grymt snyggt. Och skulle gilla att ha en del inslag av det i mitt eget tecknande. Så idag drog jag förbi butiken Highlights på söder där jag köpte ett mindre startkit på fyra färger, handskar och caps där tanken är att nästa gång Subtopias vägg öppnar så ska jag dra dit och öva+leka runt lite till.
Det är för övrigt alltid läskigt att kasta sig in i en ny genre. Speciellt en som verkar vara så pass mycket subkultur som hela graffiti konsten. Känns alltid som det finns massa tysta regler om hur man ska bete sig, vad man bör å inte bör göra och prata om. Jag tycker det är segt och har inte lärt mig än hur man bäst förhåller sig till sådana situationer mer än att vara sig själv och försöka skita i vad andra tycker - så gott det nu går.

Ghost

Har kluddrat lite i Photoshop ikväll. Den är egentligen inte färdig är bara en snabb målning, men jag måste lägga den åt sidan ett tag och se om min syn kan ändras. 

Lyssnade på A song of Ice and Fire som ljudbok i våras men kom av mig på femte boken. Blir alltid så för mig när jag börjar närma mig slutet. Jag vågar inte läsa till sista delen för då måste man sitta och vänta på nästa del (förmodligen när det är som mest spännande).
Jag tycker ju såklart att hela boken är grym! Men en del som jag speciellt gillar är familjen Starks vargar och Ghost som Jon Snow´s varg heter. Och egentligen hela konceptet med att alla olika lorder och "hus" har sina representerande djur är sjukt inspireramde. Allt jag vill göra är att rita massa koncept art till böckerna.
 
Ihop klip av låten Somebody that i used to know som Andreas skickade till mig. :) Personen som gjort videon måste vara både mer musikalisk och kreativ än alla dem som är i videon.