Guache och lack

Den här gubben gjorde jag under mitt besök hos pernilla i höstas. På hennes skola. Han är runt sju centimeter på längden.
Så till ikväll efter alla dessa summerings inlägg från julen. Här hemma har det ägnats åt att måla en ask. Och det är den som ni ser överst. Den ska fyllas med lite smått och gott och ges till en speciell person. Att måla askar har blivit mitt senaste tillskott till projekt. Eller mer som ett pyssel kanske. 
Det startade när jag började planera julklappar till mina syskon och var i en butik där dem sålde ofärgade askar som jag "kom på" att juste jag kan ju faktiskt måla det jag vill ska vara på askarna. Smart.
Än så länge har det blivit fyra stycken. Den sista fick min bror men den finns inte med här för han har ingen bra mobilkamera att skicka bilder med och jag glömde bort att ta kort med min braiga kamera. De ni ser under är alltså tagna med mina systrars mobilkameror och därför inte av samma kvalitet som de övre fotografierna.
För de som är nyfikna kan jag meddela att de är målade med guache och sedan lackade för att få sin glansiga yta. Guache är lite som en blandning av akvarell och akryl. Som en matt akryl och inte lika bitande. Därför gällde det att vara snabb på med lacket för annars drog det med sig en bit av färgen. (Som kan synas på några av minaT_T)
Ninas flummiga fågel.
Louise kanin.
 
(Bra låt)
 

Strövtåg och julklappar

Vill ju inte skryta...eller JO det vill jag!! I år har jag fått finfina julklappar. Men den helt klart bästa hemmagjorda present jag någonsin fått ser ni överst. Som jag kanske berättat tidigare går min närmaste vän Pernilla på keramikskola det här året och hon har gjort den där koppen själv!! Jag tycker den är helt underbar och nu ska den vårdas som ett litet barn. Tack Pernilla! <3 Mer av hennes grejjer hittar ni HÄR!
Sen så fick jag bland annat ett skit snyggt gaming headset av Andreas :3 (mina gamla var mycket sämre och gick sönder för ett litet tag sedan).  Bjussar på en av mina favoritlåtar just nu:
 

Bokmärken

Samma vecka som vi hade avslutning kom flera från skolan och ville beställa några bokmärken. Åtta stycken allt som allt och här ovanför ser ni fram och baksida på alla. Överst är slutprodukten som såldes på julmarknaden i cellofan och med ett visitkort.
Såhär såg det ut när vi hade avslutning med klassen och lärarna. Jag går verkligen i en av de bästa konstskolorna. Super härliga människor och stämmningsfull miljö. Vi fick smörgåstårta! :3