Fullt upp Söndag

Handen jag tecknade igår.
Idag har jag alltså varit på andra och sista dagen av helgskursen i klassisk teckning. Min hjärna är fullkomligt gröt efter all koncentration det har krävts när vi gjort uppgifterna. Idag fick vi måla av ett kantigt gips ansikte. Det tog hela dagen och jag hann inte ens klart. Men den kanske kommer upp i morgon eller när jag förmår mig att fotografera av den för just nu är det bara hjärndöd verksamhet som gäller. ;) Det vill säga Heroes of Newerth!
 
I övrigt "kom jag på" eller snarare hötte lite med fingret åt mig själv att jag måste ta mig i kragen och försöka fota mer inspirerande saker. Som jag kan använda som inspiration, här på bloggen och som en kul grejj. Det blir dock troligtvis mest mobilkamera bilder, men tanken är att hålla utkik efter sånt som inspirerar mig lite överallt och att det ska vara enkelt att fotografera av och släpa runt på storkameran hela tiden orkar man ju inte.

Inspirerande mys videos

'
Mysig musik + video på kvällskvisten. Goder natter!

Veckan som varit.

Dagens produktion från helgkursen i klassisk teckning.
Några snygga keramikskålar i en monter i Folkuniversitetets lokaler.
"Walking the cat" Tisdagens upplägg till 365 dagars projektet (jag ritar en bild per dag i ett år) som pågår på Instagram. Followa mig(Lowebo) om ni vill se mer.
Akvarell uppgift från skolan som fick vara med i 365 dagars projektet. (Ett test på ett papper som bråkade och är inte färdig. Förhoppningsvis kommer jag testa att göra flera vid tillfälle.)
Jag vet. Så fort skolan drar igång är jag urusel på att uppdatera bloggen. Det känns jätte tråkigt men samtidigt positivt på sitt sätt eftersom det betyder att jag verkligen stökar på allt vad jag kan. Så därför kommer det ett resumé inlägg idag vad som har hänt den här veckan.
 
I skolan har vi haft en gästlärare Ylva Carlgren. Hon målar super kontrollerad akvarell och veckan har minst sagt varit lärorik. Hon använder en teknik som innebär att man lägger väldigt tunna lager akvarell och bygger upp en bild med säkert hundra lager eller mer för att få en perfekt gradierad yta. 
För att toppa min vecka med arbete som kräver enormt mycket koncentration, tålamod och ont i nacken. Går jag nu under helgen en kurs i klassisk teckning på folkuniversitetet som jag fått av mor och far i födelsedags present. :) Som ni förstår är även det tids och tålamodskrävande och min nacke är inte nöjd. Tre timmar var på två tio centimeter stora bilder har det jobbats idag. Resultatet ser ni högst upp. Läraren vi har är minst sagt perfektionist. ;)
Avslutningsvis - musik åt folket.