Kvällens digitala kludderier

Under större delen av kvällen har jag och min käraste vän Pernilla roat oss med att rita tillsammans i ett program som heter Open Canvas. Pernilla gick loss och ritade massa komiska karaktärer och katter medans jag gjorde om en av hennes gubbar(den till vänster) till en egen variant.

Morgonens pyssel

Denna morgon har jag målat akryl på ett tjockt handgjort akvarellpapper. Detta kort är till en god vän till mig och Andreas som fyllde år igår men har sitt firande med vänner idag. Tyvärr kommer jag inte kunna närvara så Andreas får med sig denna. Det är inte lätt att måla pixelart med akryl på ett sådant här texturerat papper.
 
Efter en kreativ workshop jag hade igår tillsammans med min kompis Alex i hennes atelje då jag även fick titta på massa av hennes material och tavlor vart jag inspirerad att hälla glitter i färgen (som Alex gör i många av sina bilder). Jag är en glitterfetischist men har tidigare aldrig känt att jag vågat använda det i mina bilder eftersom jag inte har haft en tanke på hur. Glitteroskulden tagen - Check!

Återförening - Work in progress

Idag har jag jobbat med att sitta modell för en porträttmåleri kurs som min mentor handleder på en annan skola. Detta var tredje gången av fyra och det är ett härligt och inspirerande gäng målare jag fått träffa. Så efter att ha suttit still på en stol större delen av dagen och bara insupit den skapande och lugna atmosfären var det första jag gjorde när jag kom hem att plocka fram mina akrylfärger.
Det var ett tag sedan sist och nu minns jag varför jag gillar akryl så mycket. Det är bara jobba på i all oändlighet. Det torkar fort och vågar man bara leka runt med fingrar, tjocka penslar, papper och tyger kan man få massa roliga volym och textur höjande effekter. Jag och akrylen e buddies helt enkelt.
Massa kärlek till först Annelie som är en av de härligaste lärare jag fått turen att bli undervisad av och min vackra pojkvän som med sitt intressanta ansikte ständigt inspirerar mig. <3
(Bilden är inte klar ÄN! Det skall bearbetas mera!)