Enter Space med Geek Girl Meetup

Hela denna helg (nästan) har jag befunnit mig på tekniska museét som detta år har sponsrat eventet Geek Girl Meetup med lokaler. Temat var Enter Space. För er som inte vet vad GGM är så kan ni läsa mer på deras hemsida. Kortfattat är det ett event där teknik, it och utvecklings intresserade tjejer möts och deltar i olika föreläsningar och workshops.
Första och ända gången tidigare som jag varit på GG var 2011 då temat var Game On och som ni kan hitta här. Då detta år inkluderade mycket rymdsnack var jag förvånad hur inspirerad jag var när jag åkte hemmåt igår eftermiddag. Det är något grymt härligt att sitta och lyssna på människor som brinner för sina saker nästan oavsett vad dem pratar om. Det finns alltid en stark kreativitet hos personer med passion och den smittar av sig. Eftersom jag varken är programmerare eller jobbar (än) med något inom dator+teknik området så valde jag att dokumentera mina två dagar under tiden med en annan tappning. Analogt. 
Tack alla coola och karaktärsfulla tjejer för helgen!

Digital painting Mathilda

Nästan hela dagen har jag suttit och kollat youtube videos med olika skiss tekniker och tutorials. Samtidigt som jag tecknat och experimenterat i Photoshop. Denna bild började inte alls som Mathilda flickan från filmen Leon. Men när jag började bli klar såg jag likheten och lade till kläderna plus håret. Här ser ni tre olika frisyr tester. Den första som var den frisyr karaktären hade från början är den ni ser längst ner till vänster. 

Tyresta Naturreservat och Nationalpark

Idag gav jag mig iväg 09:50 hemifrån och kom tillbaka 18:20. Jag och min bror har promenerat 1.3 mil från Tyresta till Nyfors/Alby friluftsgård. Det tog cirka fyra och en halvtimme för oss inklusive matpaus med mera. Det här är några av bilderna som togs på färden. Vi såg dessutom en nötskrika från berget på bilden ovanför. Första gången jag såg en på riktigt.