Photoscanning med Agisoft.

 
 
Det hektiskt vecka med mycket att göra både i skolan och de få timmarna hemma. Därför tog jag och Kim i min klass idag en "paus" för att exprimentera med Agisoft och photoscanning. Det vill säga man fotar av ett ansikte från alla möjliga vinklar, lägger in i datorn och använder ett program som läser av och försöker återge en så korrekt 3D modell som möjligt som representerar ditt ansikte. Såklart dyker det upp en hel del fel och eftersom det var första gången vi testade så petade vi inte extra på meshen för att förfina den. Därav bölder och konstgjort dregel.
Ni kan även se texturen som programmet mocklade ihop själv utifrån de bilder vi la in. Med lite nyvunnen kunskap och några skrattmuskler starkare fick en min arbetsvecka ett bra slut.
 
 

Conceptart - Sci-fi mechanic

Senaste uppgiften i skolan som vi håller på med nu. Next up är hennes fordon som jag precis ska sätta igång med. Funderar på någon slags motorcykel eller hippevan omgjord till flyg fordon. Men vi får se vad det hela mynnar ut i.
 

Våren har kommit till Skåne

 Nu har våren kommit till skåne och allt jag vill göra är att bege mig ut i skogen och vandra. Sitta i solen med en kopp kaffe och äggmacka. Men måndag till fredag är det skola som gäller alla ljustimmar. Det hindrar dock inte mig från att ta med mig systemkameran och ta en promenad ut i solen på rasten.